רשלנות רפואית בבית חולים נחשבת למקרה הנפוץ ביותר, למשל כתוצאה מניתוח אשר בוצע באופן לא סביר או נכון. דוגמא נוספת של רשלנות רפואית היא מחדל שבוצע על ידי רופא המשפחה אשר לא הפנה את המטופל לבדיקות אשר חובה לבצען, בין אם מדובר בבדיקות שגרתיות ובין אם מדובר בבדיקות המתחייבות לנוכח תלונות המטופל. במילים אחרות, לרופא יש חובה לאי גרימת נזק, וכאשר מופרת החובה הזו, יכול המטופל להגיש תביעה בשל רשלנות רפואית.

 

רשלנות רפואית נחשבת גם במקרה בו הטיפול הרפואי ניתן בהיעדר הסכמה מפורשת של החולה. במקרה שכזה, המטופל יכול להיות זכאי לפיצוי כספי, אם נגרם נזק גוף כתוצאה מהטיפול הרפואי אשר ניתן מבלי שניתנה הסכמתו לטיפול. אם טרם הטיפול הרפואי לא ניתנה הסכמתו המודעת של המטופל והוא הוכיח כי לו היה הרופא מיידע אותו על הסיכון הספציפי שהיה צפוי בגין הטיפול, ובפועל נגרם, הוא לא היה מסכים לקבלו, אז המטופל יכול להיות זכאי לפיצוי בשל כל הנזקים שנגרמו לו בעטיו של הטיפול הרפואי, כולל הפסדי שכר, הוצאות רפואיות וכו'.

 

כמה עולה תביעת רשלנות רפואית ומהם סכומי הפיצויים?

על פי רוב, פגישת ייעוץ עם עורך דין רשלנות רפואית, שמתקיימת במשרד או בטלפון, אינה טומנת בחובה עלויות כלשהן. במידה וכן מחליטים להתקשר עם עורך הדין ולהגיש תביעה, אז יש לקחת בחשבון מספר הוצאות:

  • שכר טרחת עורך הדין – עורכי דין בתחום הרשלנות הרפואית אינם נוטים לגבות את שכר הטרחה שלהם מראש, אלא קובעים סכום מוסכם וחד פעמי כאחוזים מסך כל הפיצוי שמקבל התובע. מקובל שגובה האחוזים ינוע בין 20 ל- 35 אחוזים.
  • חוות דעת מומחים – על מנת להוכיח את הקשר הסיבתי בין פעולת הרופא (או אי פעולה) לבין הנזק שנגרם, יש להיפגש עם מומחה אחד או יותר ולקבל את חוות דעתם. עורך הדין יודע לאילו רופאים לשלוח את התובע על מנת להשיג חוות דעת מתאימה. כל חוות דעת שכזאת עשויה לעלות בין 5,000 ל-20,000 שקלים, בהתאם למורכבות הבעיה, המוניטין של הרופא ודחיפות הפגישה.
  • אגרות – הכוונה היא לאגרות בית משפט שאותן יש לשלם כאשר מעוניינים להגיש תביעה. בבית משפט השלום גובה האגרה לפתיחת תיק והגשת תביעה עומד על כ-800 שקלים בערך. במידה ומעוניינים לערער על החלטת בית משפט השלום בפני המחוזי, גובה האגרה יהיה גבוה יותר.

נדמה כי מדובר בהוצאות רבות לצרכי תביעה, אך אם מסתכלים על התמונה הכללית, כמעט ולא משלמים דבר, כאשר העלויות מהוות השקעה לצרכי קבלת הפיצויים בפועל ובמידה והתביעה מאושרת, סכומים אלו יוחזרו כחלק מהפיצויים. במקרה של תביעות רשלנות רפואית סכומים של פיצויים יכולים לנוע בין מאות אלפי למיליוני שקלים וזאת כתלות במידת חומרת הנזק שנגרם, עוגמת הנפש והסבל שנגרם, גיל המטופל, פוטנציאל ההשתכרות שלו, צרכי השיקום ועוד. מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין אובדן כושר עבודה במידה ונפגע כושר העבודה כמובן. חשוב להדגיש כי הגשת תביעת רשלנות רפואית אינה כוללת פירוט של הפיצויים הנדרשים עבור התובע אלא רק תיאור של המקרה, חוות דעת מומחים והנזק שנגרם – על גובה הפיצוי יחליט שופט בית המשפט.

 

 

כיצד לבחור עורך דין רשלנות רפואית?

עורך דין רשלנות רפואית צריך להיות מומחה בתחום זה על מנת לייצג את לקוחותיו כהלכה במערכת משפטית סבוכה זו. מדובר באיש מקצוע שאמור להחזיק לא רק בידע משפטי אלא גם עליו להיות בקיא במונחים ובמצבים רפואיים בכדי לקשר בין נזק לסיבה, לדעת לאילו רופאים מומחים יש לגשת על מנת להשיג חוות דעת נדרשות וכמו כן, על מנת להתנהל מול המזיקים, מעסיקיהם ועורכי דינם בתהליכי המשא ומתן להגעה להסכם ובין כתלי בית המשפט בזמן התביעה. לכן, חשוב מאוד לבחור בעורך דין שזהו תחום התמחותו שבו הוא עוסק שנים רבות.