נהיגה בזמן פסילה – עבירת תנועה

תמונה של אודות המחבר: משרד עורכי הדין C&A

אודות המחבר: משרד עורכי הדין C&A

המשרד מתמחה בייצוג לקוחות המואשמים בעבירות תעבורה מכל הסוגים, החל מעבירות קלות כגון חניה לא חוקית ועד לעבירות חמורות כגון נהיגה בשכרות ונהיגה פרועה. המשרד מעניק ייצוג משפטי מקצועי ומסור בבתי המשפט ברחבי הארץ, תוך שימוש בניסיונו הרב והידע המשפטי העדכני בתחום דיני התעבורה. עורכי הדין של המשרד שמים דגש על הבנת הנסיבות הפרטניות של כל מקרה, ופועלים בנחישות להגנה על זכויות הלקוחות ולהשגת התוצאה המיטבית עבורם.

מדובר באחת העבירות החמורות ביותר שבפקודת התעבורה.

נהיגה בזמן פסילה סעיף 67.

אדם שנוהג בפסילה הוא אדם שמערכת האכיפה והשפיטה רואים בו סכנה אמיתית לשלום המשתמשים בדרך.

אדם המזלזל בחוק, מזלזל בבית המשפט ולמעשה עושה דין לעצמו כאילו החוק הוא המלצה לגביו, לא יותר מכך.

מה דינו של מי שנוהג ברכב אף-על-פי שרישיון הנהיגה שלו נפסל ?

נאשמים הנתפסים נוהגים בפסילה מובאים "אחר כבוד" אל אולמות המשפט לדיון במעצרם, כבולים בידיהם וברגליהם בשלשלאות.

המדיניות הנוהגת כיום היא לשלוח אותם למעצר בפועל, לעיתים עד תום ההליכים ובמקרים מסוימים למעצרי בית עם איזוק אלקטרוני
.

הפסיקה הענפה והרחבה בעבירות כאלו, קבעה רף ענישה מחמיר עם נאשמים שהחוק אינו נר לרגלם וכיום הענישה המקובלת היא מאסרים ממושכים בפועל, יחד עם פסילות ארוכות, פסילות על תנאי, מאסרים על תנאי וקנסות כבדים.

אכיפת העבירה של נהיגה בזמן פסילה

עליכם לזכור כי המשטרה מפעילה מערך שלם לטיפול באכיפת העבירה של נהיגה בזמן פסילה. למשטרה יחידת מעקב הפועלת לצד מערך מודיעיני, אשר עוקבת ומתעדת נהגים שנפסלו מלנהוג. ברגע שנהגים אלו עולים על ההגה, ניידת סמויה עשויה לעלות על עקבותיהם ולעצור אותם לאלתר.

נהג בפסילה ונתפס שוב אחרי חצי שעה

עבירת נהיגה ללא רישיון

אחת העברות החמורות ביותר בתעבורה היא נהיגה ללא רישיון, כל נהג שרישיונו נפסל ונתפס נוהג צפוי לעונש של עד שלוש שנות מאסר, במקרים חמורים יותר שבהם קיים רישום קודם של עבירות דומות ניתן לעצור את הנהג עד תום ההליכים.

טיפול משפטי בגין עבירת נהיגה ללא רישיון הוא תחום המומחיות שלנו כעורכי דין, התמודדות עם מקרה של נהיגה ללא רישיון דורשת ידע וניסיון, האישור החמור ודרגת המורכבות מחייבת בחינה מדוקדקת של ראיות התביעה, בחינה של האופן שבו התבשר הנהג על שלילת רישיונו ועוד.

שימוע שיכול להוביל לפסילה

שימועים רבים נערכים בעבירות של נהיגה בשכרות או במהירות העולה על 80 קמ"ש בדרך עירונית או 130 קמ"ש בדרך בין עירונית.

שימוע יכול להיערך ע"י קצין משטרה בלבד, כאשר ישנם מקרים שהעבירה נעברה לעיני שוטר שאינו מוסמך לבצע שימוע ואז הוא נוטל את הרישיון ומוסר הזמנה לשימוע.

מרגע ההזמנה יש לקיים את השימוע תוך 72 שעות.

בשימוע יעיין הקצין במסמכים שלכם וישאל אתכם מה יש לכם לומר לו, כל זאת כאשר תחילת השימוע היא במשפט "אני מודיע לך שאני עומד לפסול אותך לתקופה של… מה יש לך לומר?" ומה יש לומר אחרי משפט כזה? הרי השוטר כבר החליט שהוא מתכוון לפסול ומה יכול לשנות את דעתו?

מעטים מאוד המקרים בהם נימוקים יצליחו לשכנע את הקצין לא לפסול את הרישיון.

מה לקחת בחשבון מול קצין המשטרה ? לפנות לעורך דין תעבורה !

קחו בחשבון כי קצין המשטרה עבר אלפי שימועים ושמע כמעט כל תירוץ אפשרי, כך שמדובר במשימה לא פשוטה, ולכן מומלץ מאוד להיעזר בשירותיו של עורך דין תעבורה שיכול לסייע לכם בשמירה על הרישיון בכיס שלכם ולא במגירה של הקצין.

עובדה חשובה אותה יש להביא בחשבון היא כי שימוע הוא הליך של מעין חקירה ללא אזהרה, שבשונה מחקירה תחת אזהרה, קצין המשטרה אינו מזהיר אתכם שהדברים שתאמרו לו יוכלו לשמש נגדכם בבוא היום בבית המשפט, ולכן חשוב לדעת בדיוק מה לומר לקצין המשטרה.

כאמור, לקצין שיקול דעת מלא ומוחלט לשלול את רישיונכם, אולם הוא מביא בחשבון את העבר התעבורתי שלכם והאם מדובר בעבירה חוזרת, כמו גם את חומרת העבירה וכו', אשר עשויים לבוא לטובתכם בחלק מן המקרים.

במידה ולא תתייצבו לשימוע, הרי שלקצין סמכות לפסול אתכם בהיעדר, ויש לזכור כי כל עוד לא נמסר הרישיון בתחנת המשטרה, לא תתחיל להימנות הפסילה.

שתף:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
אולי יעניין אותך גם

פוסטים נוספים

הגנה משפטית מקצועית בעבירות תעבורה פליליות

תאונות דרכים הן אירועים מצערים שעלולים לגרום לנזקים כבדים, הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית. כאשר מעורב בתאונה היבט פלילי, כגון נהיגה בשכרות, נהיגה פרועה או גרימת מוות ברשלנות, חשוב

זכויות חשודים ונאשמים בעבירות מין

עבירות מין נחשבות לחלק מהעבירות החמורות ביותר בחברה, והן מעוררות תגובות קשות של סלידה וגינוי מצד הציבור. יחד עם זאת, יש לזכור כי גם לחשודים ולנאשמים בעבירות אלה עומדות זכויות

חוק הירושה – כל מה שצריך לדעת

תחילה, חשוב לציין כי חוק הירושה הוא חוק שדואג לקבוע את סדר היורשים במצב של היעדר צוואה. באופן טבעי, כל אותם אנשים שהיו מקורבים אל הנפטר יהיו אלה שיקבלו את

רשלנות רפואית – תרחישים לדוגמא

רשלנות רפואית בבית חולים נחשבת למקרה הנפוץ ביותר, למשל כתוצאה מניתוח אשר בוצע באופן לא סביר או נכון. דוגמא נוספת של רשלנות רפואית היא מחדל שבוצע על ידי רופא המשפחה