תחילה, חשוב לציין כי חוק הירושה הוא חוק שדואג לקבוע את סדר היורשים במצב של היעדר צוואה. באופן טבעי, כל אותם אנשים שהיו מקורבים אל הנפטר יהיו אלה שיקבלו את רכושו על פי חוק זה. על כן, במידה ולנפטר אין יורשים וגם אין צוואה, הרי שכל רכושו יעבור בצורה אוטומטית למדינה באמצעות אפוטרופוס מטעם משרד המשפטים. במצבים שכאלה, כל קרוב משפחה של המנוח רשאי בהגשת בקשה לקבלת צו ירושה מהרשם לענייני ירושה במשרד המשפטים.
חוק הירושה – מי הם היורשים במקרה של היעדר צוואה?
במדינת ישראל, האנשים אשר זכאים לירושה לפני כולם, יהיו האנשים שהיו הקרובים ביותר לנפטר, בעוד כי סדר היורשים מתחיל מבן או בת הזוג שלו, הוריו, ילדיו ולאחר מכן ממשיכה הרשימה לשאר קרובי המשפחה הרחוקים יותר. על כן, החלוקה הראשונה תתבצע בין בן או בת הזוג לבין הילדים, כאשר בן או בת הזוג יקבלו חצי מהעיזבון והילדים, יתחלקו בצורה שווה בכל הרכוש שנותר. כאמור, במידה ולא אותר אף קרוב משפחה לנפטר, הרי שכל רכושו יעבור ישירות אל המדינה.
הגיע הזמן לכתוב צוואה
לפני הכל, חשוב לציין כי צוואה היא זיכרון וכן גם הוקרה לקרובים שלכם שאתם עלולים להותיר מאחור באחד מן הימים. במילים אחרות – מיותר לציין שתרצו כי כל אחד מהקרובים שלכם יזכור אתכם בצורה מסויימת ולכן, תוכלו לחשוב מראש על מה תרצו להוריש לכל אחד מהקרובים שלכם, בעוד כי ההמלצה המרכזית תהיה לעשות זאת כבר שיש לכם נכסים שאתם לא רוצים שאף אחד אחר יהנה מהם במועד העיזבון. על כן, במידה ולא תכתבו את צוואתכם בזמן, חוק הירושה יכנס לתוקף והחלוקה לא תתבצע בהכרח כפי שרציתם. משכך, במטרה להימנע ממצב שכזה, ההמלצה שלנו תהיה לפנות לשירותיו של עורך דין ירושות, שיסייע לכם בכתיבת הצוואה שלכם, מה שיאפשר לכם לקבוע באופן עצמאי את חלוקת הרכוש לכל הקרובים שלכם, מבלי להפעיל את חוק הירושה שיבצע את החלוקה בשבילכם.